2014. április 21., hétfő

Húsvét gyerekekkel - házi csokitojással, festett kövekkel, tojáskoszorúval

Évek óta gyűjtögetem az ötleteket, hogy mennyi mindent szeretnék elkészíteni húsvétra, gyerekekkel, gyerekeknek. Azonban mivel gyerekeim vannak... eddig még a nagytakarításig sem jutottam el. Idén a nagyobb öt éves, a kisebb kettő.... valahogy most sikerült összehozni, bepótolni az eddigi vágyakat.
Már farsang után elkezdtem filccsibéket varrni, nagyon egyszerű, 10 perc alatt elkészül egy csibe, heti 1-2 darab megvarrásával elértem, hogy az egész lakásban lóghatnak keresztbe-kasul a csibék. A szabásminta innen származik.

Nem sokkal az ünnep előtt kezdtük Marcikáról gyanítani, hogy nem reagál túl jól a tejre. Nesze neked csokinyuszi. Szóval nekiláttam a házi csokitojásnak (aszalt gyümikkel töltve) és a nyalókakészítésnek is. Nem volt bonyolult egyik sem, és mindenkinek nagyon tetszett. (Az összes csokikreálmányt, összetételt, gyártási folyamatot ITT találod, nagyon büszke vagyok ezekre!)




Húsvét előtt készítettünk kalácsot is, mindenféle nyuszis formára tekerve, tojásos muffinformában sütve, sőt a csodás-híres fonott kosarat is gyártottunk, igaz kicsiben. Ennek örült a legjobban Panka, mivel az oviban csak az iskolába készülők szőhetnek, és hát a kosárfonás az ugye körszövés.... nem is akármilyen. (A kalácsokról bővebben ITT írok, sok képpel.)




Ez Panka fonott kalácskosara


A vasárnapunk úgy alakult, hogy férjem dolgozott, de magával vitte Pankát. Marcika alvása alatt volt időm elkészíteni a szintén évek óta vágyott tojás csibéket is az ünnepi asztalhoz. Fél órás munka volt, a gyerekek tapsoltak örömükben:) Hogy a csodálatosan megkomponált ünnepi asztalomat hogyan rendezte át a drágalátos kisfiam....:) mutatom.






Még húsvét előtt elkezdtük, de sajnos kiszáradt... egy kis barlangot terveztünk készíteni, alátétre egy cserép, befedve földdel, rá fűmag, előtte kavicsok. Eredetileg olyanban láttuk, aminek három kereszt állt a tetején, de Panka elrugaszkodott a húsvéti tematikától és manóbarlangnak kérte. Így egy rózsaszín mázas cserép került bele (szerintem ezért is száradt ki), színes kövekkel. Újra neki fogunk futni, mert a végeredmény nagyon szép volt.


Szintén előre dolgoztunk természetesen a hímestojásokkal. Ebből nagyon sokféle készült a mini tyúktól a libatojásig. Nagyon tetszettek a hagymahéjjal festettek, több, mint egy napig álltak a színes fürdőben, erős színük lett. Az oviban viszkrétával színeznek az anyukák (a nyuszik), itthon olajpasztellel rajzoltunk a tojásokra, fantasztikusan szépek lettek! Amiket Panka az oviban talált, felfűztük koszorúra, most a nappaliban lóg, hogy mindenki beverhesse a fejét bele. Gyapjúnyuszikat is gyártott rá Panka, igazán büszke a végeredményre.

És mivel van nekünk egy Marcikánk is, így nem csak tojást, de követ is festettünk.




Jövőre még több dolgot meg tudunk majd csinálni, egyre többet együtt. Már most nagyon élveztem, hogy közösen tudunk készülődni.

Pinterest - húsvét, tavasz témák ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden vélemény fontos, ide írhatsz nekünk: